Image

Veckobrev för v.45

Hej på er igen efter lovet!

Vecka 45 är redan här och vi har redan kört igång! Den här veckan kör vi igång med de muntliga nationella proven, vilken dag och tid som just du kommer att få prata engelska kan jag inte säga, men var så säker på att du kommer få göra det inom kort! Jag har förtroende för er, ni kommer klara det galant utifrån den nivå ni är på var och en.

Vi kommer att ge oss in i nya områden inom religion och matematik. För att kika på området i matte vi ska ge oss in i har jag påbörjat ett blendspace här om PROCENT, det kommer att fyllas på allt eftersom. Har ni önskemål vad ni vill ska finnas med på dessa sidor så säg till, så kanske vi kan fixa det! Det som händer i matematiken mer och mer är att man bygger på, på det man redan lärt sig. För att jobba med procent behöver man förstå bråk och decimaltal också, så det hoppas jag att ni är tillräckligt säkra på nu för att kunna gå vidare.

RELIGION finns också att hitta på blendspace, vi ska jobba med judendomen som är en av de religioner som härstammar från Abraham. Ni kommer att få se en av filmerna som ligger på blendspace i morgon tisdag och sedan kommer ni få söka fakta utifrån några utvalda områden.

På torsdag går vi till biblioteket på morgonen och är tillbaka till rasten och på fredag ska vi gå på sing-a-long teater och sjunga och lyssna på beatles låtar. Vi har fått en lista på låtar som ska sjungas med i och vi ska naturligtvis försöka hinna sjunga så många som möjligt här, men jag lägger in listan även här så kan ni söka efter dem och lyssna på dem i veckan. Det får bli läxa till fredag denna veckan.

Beatles låtar

Idag har det dessutom lagats en massa god soppa på hemkunskapen. Ni är så duktiga att snart förväntar jag mig att bli inbjuden på lunch!

IMG_2676 IMG_20151102_111611 IMG_20151102_111911 IMG_20151102_111948-2